Kum Filtre Sistemi

KUM FİLTRE SİSTEMİ

Kum Filtreleri suyun içerdiği askıda katı maddeleri, bulanıklığı ve diğer partikülleri uzaklaştırmak amacı ile kullanılır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

  • FRP tanklı
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Pnömatik aktüatörlü kelebek vanalar (Opsiyonel elektrik aktüatör seçeneği)
  • Alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama (Epoksi boyalı şase üzeri)
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • PLC bazlı Siemens logo kontrol paneli (Opsiyonel dokunmatik ekran seçeneği)
  • Elektrik 220V /50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk @ 8 bar'dır.

Su Arıtma Sistemi İle İlgili Temel Bilgiler

1.Aşama: Filitrasyon İşlemi
Fiziksel Aritma asamalariyla suyu tortusuz, renksiz ve berrak bir görünüme kavusturma islemine Filtrasyon denir.

2.Aşama: Aktif Karbon Filtresi
Aktif karbon; suda renk, suda tat,suda klor ve suda koku giderici, oldugu gibi çözülmemis organik ve organik olmayan kirliliklerinde aritilmasinda kullanilmaktadir. Aktiflestirme islemi ile yüzey alani yaklasik 100 kat arttirilan karbon minerali, organik maddeleri absorbe ederek filtre eder.

3.Aşama: Yumuşatma Sistemi
Sularda erimiş halde bulunan Ca ve Mg iyonları sertliğe yani kirece neden olur. Sert suların insan sağlığına verdiği zararların yanı sıra üretimde kullanılması halinde ürün ve ekipmanlarda yol açtığı sorunlar sayılamayacak kadar fazladır. Bununla birlikte evsel kullanımlarda özellikle su tesisatlarında ve su ile teması olan tüm cihazlarda telafisi çoğu zaman mümkün olmayan veya çok yüksek bakım ve onarım maliyetlerinin oluşmasına neden olurlar. Bu problemleri engellemenin en ekonomik yolu iyon değiştiren su yumuşatma cihazları kullanmaktır. Evsel veya endüstriyel kullanımlarda suyun belirli bir yumuşaklıkta olması ürün, yaşam kalitesini arttıran bir özeliktir. Fransız derecesiyle 20 ve üzerindeki sertlik değerine sahip sular çok sert, 20-10 arasındakiler sert, 10-5 arasındakiler normal, 5’in altındakiler yumuşak olarak değerlendirilir. Ülkemizin yer altı özelliklerinden dolayı bazı şebeke ve çoğu kuyu suyu “çok sert” tanımının dahi üzerinde sertliğe sahiptir. Bu sertlik, su tesisatlarına, kazan ve kaloriferlere, cilt, saç ve böbreklere, Ca ve Mg iyonlarının çökerek birikintiler oluşturmasına, bu birikintilerin zamanla bloklaşmasına, boru iç kesitinin daralmasına, tıkanıklıklara ve korozyon türü problemlere yol açar. Bu durum mevcut tesisat ve ekipmana zarar vererek ve enerji sarfiyatını arttırarak ekonomik açıdan zarara sebep olur. Tam otomatik su yumuşatma cihazları, ion-exchange ilkesine göre çalışarak, içindeki sodyum bazlı katyonik mineral ile, sudaki sertliğe neden olan Ca ve Mg iyonlarını gideren karmaşık ünitelerdir. Bu üniteler, kalsiyum ve magnezyum (sertlik) iyonlarını, sodyum iyonları ile yer değiştirerek suyu yumuşatır, benzersiz mix özelliği sayesinde iç minerali son kapasiteye kadar kullanır. Cihazın kapasitesi dolduğunda modeline bağlı olarak belirlenen saat veya hacimde insan müdahalesine ihtiyaç duymadan otomatik olarak geri yıkama işlemi başlar. Cihaz bu işlem sayesinde çalışma periyodu boyunca yakaladığı kirliliği-kireci, önceden hazırlanmış salamura sayesinde sökerek dışarı atar ve tekrar servis konumuna geçer. Sistem, düzenli çalışmak için salamura deposunun tuz dolumu haricinde bakıma ihtiyaç duymaz. Süper reçine ismi verilen özel minerali sayesinde su sertliğini 0-1 f derecesine kadar yumuşatabildiğinden son derece önemli bir ünitedir.

Su yumuşatma sisteminin başlıca faydaları;
Kazan, boru ve tesisatlarda kireç taşı oluşumunu engeller, oluşmuş kireci zamanla söker, böylece özellikle ısıtıcı elemanların verimini arttırır.
Deterjan kullanımını %60’a varan oranında azaltır.
Saç ve ciltte kısa zamanda belirgin bir parlaklık ve yumuşama oluşturur.
İçme suyunun lezzetini önemli ölçüde artırır.
Çıkış suyunun PH ına ve iletkenliğinde bir farklılık yapmaz…